Szaktanácsadás akadálymentes honlap készítéséhez

Cikkeim7. oldal a 9 oldalból

GAAD, a digitális Akadálymentesség Világnapja

A cikk témái:

2012 májusában első alkalommal rendezték meg a Global Accessibility Awareness Day (Akadálymentesség Világnapja) akciót. A közösségi kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a digitális (web, szoftver, mobileszköz, mobilalkalmazás, stb.) akadálymentesség fontosságára.

TÁMOP-5.4.6.A-12/2 pályázatnak megfelelő oktató vagyok

A cikk témái:

A napokban várhatóan kiírásra kerül A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának elterjesztése és hozzáférhető szolgáltatások fejlesztése – TÁMOP-5.4.6.A-12/2 című pályázat. A pályázat egyik lényeges feltétele, hogy a projekt keretében kizárólag megfelelően kiképzett, tanúsítvánnyal rendelkező oktatók képezhetnek. Én egyike vagyok azon szakoktatóknak, akik rendelkeznek ilyen tanúsítvánnyal.

Akadálymentes súgószöveg űrlapmezőkhöz

Az űrlapmező címkéje nem elegendő arra, hogy olyan instrukciót, súgószöveget helyezzünk el benne, amely támogatja a felhasználói adatbevitel pontosságát. Jellemzően ilyen instrukció lehet az űrlapmezőbe beírható adat részletesebb magyarázata, formátuma vagy hossza. Sajnos a HTML natív módon nem biztosít olyan jelölőelemet, amely kifejezetten az ilyen súgószövegek megjelölésére szolgál. Ez pedig akadálymentességi problémákhoz vezethet.