Honlap akadálymentesítési szaktanácsadás

Milyen esetekben érdemes hozzám fordulni?

Amikor egy webstúdió vagy egy házon belüli fejlesztőcsapat akadálymentes honlap fejlesztésére kap megbízást, akkor sok esetben hiányzik a csapatból az a speciális plusz szaktudás, amivel a feladat megfelelően teljesíthető. A projektmenedzserek és a fejlesztők is bizonytalanok, hogy pontosan mit és hogyan kell csinálniuk, hogy a honlap eleve akadálymentesen készüljön el, és ne utólag kelljen akadálymentesíteni. Ilyenkor jellemzően – más honlapok helytelen mintáját alapul véve – egy vakbarát vagy akadálymentes verziónak nevezett aloldal elkészítését tartják megoldásnak, ami több szempontból is rossz irány.

Hasonló helyzet alakulhat ki akkor is, amikor egy honlap akadálymentességi vizsgálat eredményével szembesülnek a fejlesztők. Hogyan végezzék el a vizsgálat által feltárt akadálymentességi hibák javítását, azaz a honlap tényleges akadálymentesítését?

Hogyan tudok segíteni?

Honlap akadálymentesítési szaktanácsaim jellemzően pont az ilyen helyzetekben jelentenek ideális megoldást. A projekt tervezési fázisától kezdve, a projekt teljes intervallumára olyan külsős támogatást nyújtok a csapatnak, aminek keretében az akadálymentességgel kapcsolatos kérdéseikkel, fejlesztési koncepcióik akadálymentességi következményeinek megvitatásával bármikor megkereshetnek. Ezeken felül folyamatos visszajelzést adok a fejlesztés alatt álló honlap akadálymentességéről. Tanácsaim, javaslataim nem csak a honlap akadálymentességét biztosítják, de jó tanulási lehetőséget is biztosítanak a csapat tagjainak az akadálymentes webfejlesztésről.

Fejlesztői támogatásom igény szerint személyes vagy távoli (email-es vagy telefonos) közreműködéssel is megvalósulhat.

További esetek

Honlap akadálymentesítési szaktanácsaimra akkor is szükség lehet, amikor egy cég illetve szervezet új honlapot szeretne, és a döntéshozók tanácstalanok, hogy jogi, üzleti vagy egyéb okok miatt akadálymentes honlapot kell-e csináltatniuk. Ha igen, akkor az akadálymentességet milyen szinten, milyen formában építessék bele a honlapba? Hogyan fogalmazzák meg ezt a követelményt a fejlesztők felé a megrendelésben vagy a pályázati kiírásban? Hogyan ellenőrizzék le a követelmények teljesülését?

Ha felkérnek, akkor ezekre a kérdésekre készséggel válaszolok, illetve igény esetén a projekt teljes idejére felvállalom az akadálymentességi teendők koordinálását.

További kérdése van?

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül áttekinthessem Önnel, hogy akadálymentesítési szaktanácsaimmal miben tudok segíteni.