Szaktanácsadás akadálymentes honlap készítéséhez

Honlap akadálymentesítési szaktanácsadás

Milyen esetekben érdemes hozzám fordulni?

Amikor a fejlesztőcsapata akadálymentes honlap elkészítésére kap megbízást, de hiányzik a csapatból az a speciális plusz szaktudás, amivel a feladat megfelelően teljesíthető. Ha a projektmenedzserek, a UX/UI tervezők és a fejlesztők is bizonytalanok abban, hogy pontosan mit és hogyan kell csinálniuk, hogy a honlap eleve akadálymentesen készüljön el, és ne utólag kelljen akadálymentesíteni.

Hasonló helyzet alakulhat ki akkor is, amikor egy honlap akadálymentességi vizsgálat, vagy egy rapid akadálymentességi állapotfelmérés eredményével szembesülnek a fejlesztők. Hogyan végezzék el a vizsgálat által feltárt akadálymentességi hibák javítását, azaz a honlap tényleges akadálymentesítését?

Hogyan tudok segíteni?

Akár a projekt tervezési fázisától kezdve, a projekt teljes intervallumára olyan külsős támogatást nyújthatok a fejlesztőcsapatnak, aminek keretében bármikor megkereshetnek az akadálymentességgel kapcsolatos kérdéseikkel, tervezési és fejlesztési koncepcióik akadálymentességi következményeinek megvitatásával.

Véleményezhetem a UX/UI terveket, a prototípusokat, és folyamatos visszajelzést adhatok a fejlesztés alatt álló honlap akadálymentességéről is.

Ha szükséges, akkor a honlap kritikusabb komponenseihez akadálymentes prototípusok tervezését és fejlesztését is vállalom, amelyek kiindulási alapot adhatnak a végleges komponensek implementációjához.

Tanácsaim, javaslataim nem csak a honlap akadálymentességét biztosíthatják, de egyben jó tanulási lehetőséget is nyújthatnak a csapat tagjainak az akadálymentes webfejlesztésről.

Tanácsadói szolgáltatásom igény szerint személyes vagy online közreműködéssel is megvalósulhat.

További esetek

Honlap akadálymentesítési szaktanácsaimra akkor is szükség lehet, amikor egy cég illetve szervezet új honlapot szeretne, és a döntéshozók tanácstalanok, hogy jogi, üzleti vagy egyéb okok miatt akadálymentes honlapot kell-e csináltatniuk. Ha igen, akkor az akadálymentességet milyen szinten, milyen formában építessék bele a honlapba? Hogyan fogalmazzák meg ezt a követelményt a fejlesztők felé a megrendelésben vagy a pályázati kiírásban? Hogyan ellenőrizzék le a követelmények teljesülését?

Ha felkérnek, akkor ezekre a kérdésekre készséggel válaszolok, illetve igény esetén a projekt teljes idejére felvállalom az akadálymentességi teendők koordinálását.

Miért bízzon a szaktanácsaimban?

Az informatikai szektorban eltöltött 30 éves múltam, és ezen belül a web akadálymentesség területén eltöltött közel 20 éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően Magyarországon egy olyan független és elismert web akadálymentességi szakértő vagyok, akinek szakvéleményére többen is adnak.

A legmagasabb nemzetközi szintű Certified Professional in Web Accessibility (CPWA, CPACC, WAS) tanúsításokkal rendelkezem, melyek között van olyan, amelyet Magyarországon én szereztem meg elsőként.

Referenciáim között az üzleti és a közszféra legnagyobb szereplői is megtalálhatók.

F-325/2019 nyilvántartási szám alatt rajta vagyok Budapest Főváros Kormányhivatala által vezetett közhiteles szakértői névjegyzéken, mint az infokommunikációs akadálymentesítés és az informatikai akadálymentesítés szakértője.

Olyan szakmai szervezetek ismerik el a tevékenységemet, mint a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, vagy az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont.

Tagja vagyok az Akadálymentességi Szakértők Nemzetközi Szövetségének (International Association of Accessibility Professionals).

További kérdése van?

Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, hogy mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül áttekinthessem Önnel, hogy akadálymentesítési szaktanácsaimmal miben tudok segíteni.