Akadálymentes digitális tartalmak szerkesztése – akkreditált pedagógus továbbképzés

Az Akadálymentes digitális tartalmak szerkesztése című képzés az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE) által akkreditált és szervezett pedagógus továbbképzés, mely a szakmai közreműködésemmel készült el. Jelenleg a képzés oktatója is én vagyok.

A továbbképzés célja

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjék és megtapasztalják az info-kommunikációs akadálymentességben érintett tanulók és szülők igényeit, problémáit, és képessé váljanak a WCAG akadálymentességi szabvány irányelveinek megfelelő, akadálymentes digitális tartalmak (pl. az iskola honlapján, belső hálózatán, távoktatási rendszerében vagy digitális adathordozón továbbított szöveges és multimédiás anyagok) előállítására, szerkesztésére, és módosítására (akadálymentesítésére).

Kiknek szól?

A köznevelésben dolgozó pedagógusok számára, szaktól függetlenül. Fontos, hogy nem csak informatika szakos tanároknak szól, sőt kifejezetten bátorítjuk az egyéb (pl. humán) szakos pedagógusok részvételét is.

Ön is jelentkezhet, ha

A továbbképzés vázlatos tematikája

A továbbképzés hossza

30 tanóra (ebből 20 jelenléti és 10 távoktatás)

A következő képzés időpontja és helyszíne

Sajnálom, jelenleg nincs meghirdetett időpont erre a képzésre, de ha szeretne részt venni egy következő képzésen, akkor érdeklődését jelezze az ISZE felé.

Vidéki kihelyezett képzést szeretne?

Az Akadálymentes digitális tartalmak szerkesztése című akkreditált pedagógus továbbképzést az ISZE bármely iskolában vagy régióban megtartja. A részletek egyeztetése érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az ISZE-vel.